Att stalka Amanda Conner i San Diego.

by caltex 30. juli 2011 22:10

Nja, "stalka" är kanske ett något starkt ord i sammanhanget, men jag köade till Amanda Conner totalt fyra gånger så nog kan man säga att hon fick mer av min tid än alla andra serieskapare tillsammans. Å andra sidan är hon ju snudd på ett geni så hon är definitivt värd det. Dessutom är hon ytterst vänlig och omtänksam mot sina fans, men det återkommer jag till. Redan på onsdag kväll under Preview Night när hon ej hade någon kö överhuvudtaget såg jag till att införskaffa ett av hennes eleganta konsttryck med Catwoman & Batman och få det signerat: 

Amanda Conner signerar.

Hon upplyste mig då också om att hon inte gjorde några skisser denna kväll men att hon skulle ägna sig åt denna verksamhet av och till de kommande dagarna och enhetspriset var $60 för valfritt motiv. Jag lovade på stående fot att återkomma senare. Nästa dag såg jag inte till henne förrän sent på eftermiddagen och då hade hon slutat skissa. Jag hade emellertid då tänkt ut vad jag ville ha för motiv, den norska superhjältinnan Ice (civilt namn Tora Olafsdotter), men det bekymrade Amanda för det visade sig att hon aldrig tecknat något serie med henne och därför inte hade fullständig kläm på vare sig frisyr, dräkt eller allmän hållning. Med tanke på var jag befann mig var referensmaterial mitt minsta problem. Redan nästa morgon fick jag fatt i ett exemplar av Justice League America #45 som borde vara precis vad som behövdes.

Själva skissen blev det inte tillfälle att få exekverad förrän jag kom tillbaka till utställningshallen efter att ha sett årets upplaga av Quick Draw! (inte fullt lika rolig som förra året) på lördagen. Kön till Amanda var sex personer lång vilket jag bedömde som hanterbart, men tyvärr hade alla utom en bespetsat sig på en skiss vilket medförde att det tog cirka tre timmar innan allt var klart. Att Amanda av hänsyn till att de som bara behövde en autograf kanske ville göra annat än stå i kö (allrahelst om de hade endagarsbiljett) och med jämna mellanrum frågade om just detta varpå hon lät dem gå före i kön var också något som gjorde att det tog sin lilla tid. Dessutom var det folk som klätt ut sig till Power Girl och Supergirl som hon absolut måste låta sig fotograferas tillsammans med. Å andra sidan hade jag stor behållning av att kunna följa hennes arbete. Till slut blev det i alla fall min tur: 

Amanda Conner skissar Ice.

Som synes skred Amanda till verket med stort allvar. Min kommentar om att Ice dräkt inte var den mest spektakulära eller färggranna kontrade Amanda med att hon tyckte att den var grafiskt intressant och mycket väldesignad. Vi diskuterade också möjligheten att hon tillsammans med sambon och samarbetspartnern Jimmy Palmiotti skulle föreslå DC Comics att de borde göra en komisk miniserie med Ice och Guy Gardner (hennes ytterst jobbige boyfriend-wannabe) och hon verkade klart road av tanken. När tjugofem minuter förflutit var det färdigt och såg ut så här: 

Amando Conner med skiss av Ice.

Man kan inte tro att det var första gången hon ritade damen! Efter att ha tackat henne fler gånger än jag kan komma ihåg meddelade jag att jag måste hasta iväg till en mycket försenad lunch och det var bara min fascination för hennes tecknande som trots den låga blodsockerhalten hållit mig på gott humör. Sen dröjde det till söndag morgon innan jag besvärade henne ännu en gång, då med frågan om var man kunde köpa hennes originalteckningar? Det visade sig att hon sålde allt genom Albert Moy som fanns bara några meter därifrån. Jag hade inga problem att sen hitta en sida som jag både tyckte om och hade råd med, och när jag tog den tillbaka till Amanda någon timma senare var det jag som kunde dra nytta av privilegiet att gå före i kön för jag bara skulle ha en namnteckning. Men jag lät henne också sudda bort prislappen för det tyckte jag var hennes privilegium. Jag noterade också tacksamt en del lätt avundsjuka blickar från övriga köande, och tog sen farväl av Amanda med en förhoppning om att vi skulle få se henne i europa inom en snar framtid. Hoppas kan man ju alltid.Wink 

Tags: ,

Resor | Serier

Kommentarer är stängt

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Vem skriver här?

Jag heter Karl-Erik, är född 1962 och har alltid tyckt om att förmedla mina åsikter om allt möjligt i skrift. Här kommer jag att skriva om det mesta som roar eller irriterar mig för tillfället.

Nyckelord